Koks vynas tinka prie sushi?

Suši turi daug kompleksinių skonių, paprastai jis patiekiamas su wasabi, sojos padažu ir imbieru. Tačiau koks gėrimas rekomenduotinas šalia šio japoniško patiekalo? Azijiečių virtuvėje įprastai patiekiami spirituoti gėrimai, gaminami grūdiniu pagrindu – sakė arba alus, tačiau, mes – europiečiai, vyno mėgėjai, neturėtume nuvertinti ir pamiršti puikaus vyno asortimento ir jo bei sušio suderinamumo.  Labiausiai tokiam deriniui tinka trapaus balto ar putojančio vyno taurės.

Vynas, patiekiamas šalia sušio neturėtų būti ypatingai sausas, kadangi taip jis neatskleis žuvies skonio subtilybių arba ypatingai saldus, šitaip jis tiesiog užgožtų ir nugalėtų ypatingai šviežios žuvies gardumą.

Puikus pasirinkimas gali būti Rislingo rūšies vynuogių sukuriamas jaunas vynas iš Vokietijos, tai nepakartojama kompanija suši patiekalams.

Mūsų bare siūlome išbandyti : Dr. Loosen Riesling 2014. Šį Vokišką produktą siūlome pirmiausiai. Sultingų greipfruktų ir anansų šviežiu deriniu lengvai atsigaivinsite, o rūgštelė atskleis ir vyšnių ir serbentų poskonių. Puikiausiais suderinamumas su keptais suši jis tampa puikus kompanijonas ir prie beveik visų suši patiekalų.

Casillero del Diablo Reserva 2013. Itališkas, gana intensyvaus kvapo, gaivių vaisių, susipynusiu su prieskoniais Itališkas vynas. Imitęs švelnaus vanilino iš ažuolo, su pakankamu rūgštelės prieskoniu, puikiai derančiu prie suši su lašiša ir tunu.

Castel Sauvignon Blanc 2015. Baltasis vynas iš Prancūzijos, kurio galite paragauti Air France kompanijos skydžiuose. Kriaušių, obuolių, neprisirpusių uogų, su saldymedžio užuominomis ir lengvu prieskonių aromatu jums patiks.

Freixenet Cava Carta Nevada Brut. Ispanijoje brandinamas iki 12 mėnesių putojantis Cava vynas. Lengvas, citrininių natų su šiek tiek obuolių ir persikų, jis puikiai atskleidžia subtilų žalios žuvies skonį, neužgožiant jos.